În atenția membrilor CECCAR Filiala București, care înregistrează restanțe

În atenția membrilor CECCAR Filiala București, persoane fizice (activi + inactivi)  și persoane juridice care înregistrează restanțe la plata cotizațiilor profesionale și la depunerea rapoartelor anuale de activitate

 

Conform prevederilor art. 23 alin.  (1) din Ordonanța Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activităţii de expertiză contabilă şi a contabililor autorizaţi:
Membrii Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi au obligaţia să plătească cotizaţiile profesionale. Neplata acestora pe o perioadă de un an atrage radierea din Tabloul Corpului. Taxa pentru reînscrierea în Tabloul CECCAR a membrilor radiați este în cuantum de 5.000 lei (pentru persoanele fizice).

Potrivit art. 43, alin.  (1) din OG nr. 65/1994: Exercitarea oricărei atribuţii specifice calităţii de expert contabil sau de contabil autorizat de către persoane neautorizate constituie infracţiune şi se pedepseşte potrivit legii penale.
De asemenea, potrivit prevederilor art. 7, alin. (4) - Sistemul de cotizații din cadrul CECCAR, membrii activi care nu depun raportul de activitate până la data de 30 Septembrie anual, vor achita cotizația fixă în cuantum de 1000 lei (800 lei cotizație + 25% penalitate).

Membrii inactivi care nu au achitat cotizația și nu au depus anual declarația privind forma de desfășurare a profesiei până la data de 30 Septembrie, vor achita cotizația fixă anuală în cuantum de 313 lei (250 lei + 25% penalitate).
Pentru lămurirea oricărei neclarități cu privire la statutul de membru inactiv, precizăm faptul că acest statut este deținut de acei membri care sunt incompatibili cu profesia contabilă (funcționari publici) și care au fost încadrați până în prezent la categoria membrilor inactivi (secțiunea IIB sau VIB în Tabloul membrilor).

Având în vedere cele mai sus menționate, dorim să vă informăm faptul membrii CECCAR Filiala București care înregistrează restanțe la plata cotizațiilor profesionale și la depunerea rapoartelor anuale de activitate, sunt rugați ca până la data de 20.09.2024 să întreprindă demersuri în ceea ce privește achitarea cotizațiilor profesionale și depunerea rapoartelor anuale de activitate.

Contul bancar al CECCAR Filiala București unde pot fi achitate cotizațiile profesionale este RO32BTRLRONCRT0V25815602, deschis la Banca Transilvania.

Rapoartele anuale de activitate se depun exclusiv pe platforma de raportare a CECCAR: raportare.ceccar.ro.

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email tablou@ceccarbuc.ro.