MAT: Proiectul Programului de accelerare a dezvoltării IMM-urilor, în consultare publică

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a lansat în dezbatere publică proiectul Programului de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii. „Programul reprezintă o măsură de încurajare și de stimulare a dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii în sectoarele prioritare de producție și are ca obiectiv susținerea investițiilor în sectoarele economice prioritare, creșterea volumului de activitate și a competitivității IMM din aceste sectoare, promovarea producției interne, precum și încurajarea digitalizării proceselor de producție și folosirea tehnologiilor verzi nepoluante”, precizează MAT.

Programul urmează să se implementeze în baza unei scheme transparente de ajutor de minimis; schema se va aplica pe întregul teritoriu al României, în toate cele opt regiuni de dezvoltare.

Perioada de implementare a programului este 2023-2027 (5 ani), iar bugetul estimat pentru implementarea măsurii în anul 2023 este de 52,835 milioane lei.  Numărul estimat de  beneficiari în acest an este 500.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.