Curs online Wellness financiar! – Despre bani pe termen lung

Dragi colege & colegi,

 

 

Ne face plăcere să vă facem cunoscut faptul că în perioada următoare CECCAR, în colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), vor desfășura programul de educație financiară Wellness financiar! – Despre bani pe termen lung, program care va cuprinde o serie de workshop-uri derulate online (ZOOM).

În vederea înscrierii vă facem cunoscut, în cele ce urmează, calendarul de derulare a workshop-urilor:

  1. În data de 22 februarie 2021, Asigurări pentru IMM-uri (1h) si  Asigurări de răspundere profesională (1h), intervalul orar 17:00-19:00 - CLICK AICI
  2. În data de 24 februarie 2021, Managementul continuitatii in afaceri (1h) si Asigurari de riscuri cibernetice (1h), intervalul orar 17:00-19:00 - CLICK AICI
  3. În data de 03 martie 2021, Planificare financiară (1h) și Asigurarea de răspundere civilă a managerilor si administratorilor (1h), intervalul orar 17:00-19:00 - CLICK AICI

 

Cursul nu este destinat membrilor care înregistrează restanțe la cursurile de pregătire profesională.

Dorim să vă facem cunoscut faptul că numărul de locuri este limitat.

Link-urile de participare la curs se vor transmite în ziua cursului.

Workshop-urile vor fi recunoscute drept ore de pregătire profesională continuă, respectiv un workshop cu durata de oră va fi echivalat cu 2 ore CPD.

Specialistul ASF care va susține workshop-urile programate pentru perioada următoare este Paul DUMITRU. Paul DUMITRU lucrează în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară, Serviciul de Monitorizare și Educație Financiară. Cu o carieră care se întinde pe parcursul a peste 20 de ani (din care 15 în asigurări) domnul Paul Dumitru a lucrat pentru diverse companii multinaționale și locale în servicii financiare corporative și antreprenoriale unde a deținut mai multe poziții manageriale atât la nivel local cât și regional (în Europa Centrala și de Est). Este absolvent, șef de promoție, al Politehnicii din București, deține un doctorat din partea Manchester Metropolitan University (UK), un MBA (ASE/University of Ottawa) și este Chartered Property and Casualty Underwriter, o certificare în asigurări din partea The Institutes (US).

Scurtă descriere a temelor:

Asigurări pentru IMM-uri

În România IMM-urile reprezintă mai mult de 99% din totalul firmelor din economie, marea majoritate a acestora folosind asigurările ca principală metodă de transfer a riscului. Workshop-ul prezintă informații utile IMM-urilor despre managementul riscului și asigurările specifice acestora.

 

Asigurări de răspundere profesională

Workshop-ul abordează principalele aspecte ale asigurărilor profesionale prezentând specificități pentru anumite profesii (contabili, avocați, intermediari în asigurări). Workshop-ul prezintă principalele expuneri, riscuri, excluderi și elemente de bază ale managementului riscului asigurărilor profesionale.

 

Managementul continuității în afaceri

Criza creată de SARS-CoV-2 a reiterat importanța nevoii unui plan al continuității în afaceri pentru societățile comerciale. Actualul workshop se dorește a face o introducere a principalilor pași pentru construirea unui plan de continuitate în afaceri. Workshop-ul prezintă de asemenea legătura între managementul riscului, managementul continuității în afaceri și asigurări.

 

Asigurari de riscuri cibernetice

Riscurile cibernetice sunt printre cele mai importante riscuri la nivel global conform World Economic Forum. Acoperirea potențialelor daune produse de riscurile cibernetice prin asigurări este foarte puțin dezvoltată în România. Actualul workshop prezintă principalele expuneri, tipuri de asigurări și mecanismul de funcționare a acestor tipuri de polițe precum și elemente de bază despre evaluarea riscului cibernetic.

 

Planificare financiară

Planificarea financiară ajută la canalizarea eforturilor financiare pentru atingerea obiectivelor personale. Actualul workshop conține două părți: prima prezintă aspecte de bază despre planificarea financiară de-a lungul vieții incluzând elemente despre managementul finanțelor personale și managementul riscului finanțelor personale. A doua parte a workshop-ului face o trecere în revistă a pieței de capital și a instrumetelor financiare prezente pe piața de capital

 

Asigurarea de răspundere civilă a managerilor si administratorilor

„Profesia” de director, administrator sau manager implică foarte multe riscuri, o cerere de despăgubire din partea unui terț pentru erori și omisiuni în exercitarea actului managerial putând să atragă răspunderea civilă a acestora. Actualul workshop face o trecere în revistă a principalelor aspecte ale asigurării de răspundere civilă a managerilor si administratorilor incluzând detalii despre expuneri precum și elemente de legislație și managementul riscului.