ANAF: România a devenit membru al Consiliului Executiv al IOTA

România, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), a devenit membru al Consiliului Executiv al Organizației Intra-Europene a Administrațiilor Fiscale (IOTA), alături de administrațiile fiscale din Austria, Belgia, Elveția, Franța, Grecia (în calitate de președinte al organizației), Italia, Ungaria și Suedia, în urma votului Adunării Generale a organizației, a anunțat ANAF, într-un comunicat. Consiliul Executiv reprezintă organismul strategic, cu rol decizional, al IOTA, și este compus din nouă membri.

„Evenimentul a avut loc în perioada 24-25 iunie 2020, sub forma unei întruniri digitale, și este unul deosebit de important în viața organizației întrucât Adunarea Generală reprezintă autoritatea supremă a organizației, prin votul exprimat an de an de către cele 44 de administrații fiscale membre. În cadrul reuniunii se propun, discută și se adoptă măsuri/decizii importante privind activitatea, rolul și dezvoltarea viitoare ale organizației”, se menționează în comunicat.

Prin Programul de lucru al organizației adoptat pentru anul 2021 s-a stabilit concentrarea atenției pe tematici de interes, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, precum: managementul creanțelor fiscale, combaterea fraudei la TVA, utilizarea datelor din schimbul automat de informații, implementarea BEPS, implicațiile crizei COVID-19, combaterea criminalității pe piața muncii, riscurile economiei digitale, utilizarea analizei rețelelor pentru combaterea fraudelor, comunicare în vederea creșterii conformării fiscale etc.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.