In atentia candidatilor la examenul de admitere la stagiu care sustin examenul la Filiala Bucuresti

Având în vedere actualul context epidemiologic, precum și pentru derularea în bune condiții a examenului de admitere la stagiu din zilele de 01 și 03 octombrie 2021 dorim să vă facem cunoscute următoarele informații:

In conformitate cu prevederile HG 990/2021 pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,

Avand in vedere ca municipiul Bucuresti se afla in scenariul rosu, cu o incidenta a cazurilor in localitate mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, participarea la examenul de admitere la stagiu organizat in locatiile CECCAR Filiala Bucuresti este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;

Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea și acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulație pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare.

Avand in vedere aspectele de mai sus, va rugam ca, in momentul sosirii la locatia unde se va desfasura examenul, sa prezentati Certificatul digital al Uniunii Europene privind COVIDcare trebuie sa fie valabil la data inceperii fiecarei probepentru a facilita accesul in sala de examen.

De asemenea, prin prezentul email vă transmitem, pentru informare si luare la cunostinta, Procedura privind desfășurarea examenelor organizate de CECCAR în actual contextul epidemiologic (click aici), precum si Declaratia de deplasare in actualul context epidemiologic (click aici), care trebuie descarcata, completata si prezentata la intrarea in locatia unde se desfasoara examenul.

Examenele se vor derula începând cu ora 16.00 în data de 01 octombrie 2021, respectiv ora 09.00 în data de 03 octombrie 2021, cu precizarea că intrarea în sală se va face cu aprox. 30 – 40 min. inainte de ora inceperii examenului.

Precizarile privind locatia desfasurarii examenului vor fi transmise in timp util, prin newsletter.