Programul IMM INVEST a fost prelungit până la 30 iulie 2021; acesta include programul AGRO INVEST, destinat fermierilor

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat că în ședința de Guvern de miercuri a susținut prelungirea programului IMM INVEST până la 30 iulie 2021 și că a introdus o serie de completări, precum extinderea categoriilor de beneficiari și modificarea criteriului de eligibilitate, relatează Agerpres. „Sprijinirea mediului de afaceri reprezintă o prioritate pentru Ministerul Finanțelor, astfel că am susținut în ședința de Guvern prelungirea programul IMM INVEST până la 30 iulie 2021. Totodată, am introdus o serie de completări, respectiv extinderea categoriilor de beneficiari, modificarea criteriului de eligibilitate privind capacitatea de lichiditate a întreprinderilor solicitante, precum și includerea producătorilor de vinuri și bere în cadrul domeniilor eligibile”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el a subliniat că subprogramul AGRO IMM INVEST se adresează exclusiv domeniilor de activitate din agricultură, pescuit, acvacultură și sectorul alimentar și prevede posibilitatea acordării unui grant suplimentar în valoare de 10% din creditul acordat față de grantul din cadrul IMM INVEST, în termen de 1 an, în funcție de utilizarea creditului garantat. Perioada de grație poate fi extinsă până la maximum 24 de luni pentru creditele de investiții, față de 18 luni, în cazul programului IMM Invest.

Guvernul a aprobat prelungirea programului IMM INVEST pentru 2021, care include și programul AGRO INVEST destinat fermierilor, cu un plafon de un miliard de lei. „În ședința de Guvern a fost aprobat programul IMM INVEST, prelungirea pentru 2021, care include și programul AGRO INVEST destinat fermierilor. Anul trecut, când am implementat IMM INVEST, au fost mai multe probleme și am văzut nevoia de a crea un program special pentru fermieri, cu un plafon de un miliard de lei. Înțeleg că suma este aproape solicitată deja și, dacă este un program de succes, așa cum este și IMM INVEST, vom avea grijă să suplimentăm suma”, a declarat premierul Florin Cîțu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Programul IMM INVEST România este destinat susținerii mediului antreprenorial, facilitând accesul IMM-urilor la finanțare, pentru asigurarea lichidităților necesare în vederea continuării activității economice, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor, conform informațiilor publicate pe site-ul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM.

Citiți mai multe în CECCAR Business Magazine.

Leave your comment