În atenția candidaților care au promovat examenul de acces la stagiu

Având în vedere promovarea examenului, aveţi obligaţia ca până la data de 15 ianuarie 2021, să depuneţi la filiala Bucuresti cererea de înscriere la stagiu (atasata) insotita de copia cartii de identitate si respectiv copia diplomelor de studii (copie xerox licenta + master). Nedepunerea cererii de înscriere până la acest termen atrage pierderea admiterii examenului de acces la profesie, respectiv a echivalării examenului de acces.

Potrivit art.2 din Regulament, stagiul are o durata de de la 1 la 3 ani și constă în realizarea acțiunilor de educație contabilă profesională, în dobândirea experienței practice și evaluare.

Perioada de stagiu începe în luna ianuarie a anului următor celui în care persoana a promovat sau i s-a echivalat examenul de admitere la stagiu.

Conform art.3, alin (2) din Regulamentul de stagiu, pentru acoperirea cheltuielilor cu organizarea și efectuarea stagiului, se percepe o cotizație fixă anuală care se achită în două tranșe: 50% până la data de 31 ianuarie pentru primul semestru și respectiv 50% până la data de 31 iulie pentru cel de-al doilea semestru. Stagiarii care nu își achită cotizația la termenele menționate vor fi exmatriculați.

Cuantumul cotizației pentru anul 2021 și programul de stagiu pentru primul semestru al anului 2021 vă vor fi comunicate în timp util.

Totodata, va precizam faptul ca stagiul se efectueaza doar in sistem centralizat in cadrul filialei Bucuresti.